BIBLIÁRÓL

Hisszük, hogy a Biblia 66 kanonikus könyvből álló teljes Írás (Szentírás), melynek Isten az ihletforrása, ezért az tévedhetetlen.

Hisszük, hogy bár halandó emberek a Szentírás könyveinek szerzői, annak kijelentéseinek tisztaságára, tévedhetetlenségére, egységére, lezárására, valamint Isteni tekintélyének emberek előtti leleplezésére a Szent Szellem felügyel(t). Éppen ezért a Biblia lezárt, tartalmában egységes, aktuális könyv, ahhoz hozzátennünk és abból elvennünk nem szabad.

Kijelentjük, hogy a Szentírás tökéletessége kizárólag az ihletettség nyelvein valósulhat meg, minden célnyelvi fordítás szükségszerűen csökkenti a kijelentés mélységét. Éppen ezért egyetlen fordítás sem válhat Isteni tekintélyűvé, bármennyire is jó szándék és magas szintű nyelvi tudás vezette a fordító(ka)t. Bátorítjuk ugyanakkor a hívőket a Szentírás Szent Szellem általi megismerésére, és – igényeik szerint – különböző fordításokban való jártasság kialakítására is.

Hisszük, hogy a Biblia elegendő alapot biztosít az emberiség számára a Teremtő Isten személyének és Istennek az emberiségre vonatkozó akaratának megismerésében.

Hisszük, hogy Isten minden Szava az újjászületés kegyelmében részesedett hívők szellemi tápláléka, erkölcsi zsinórmértéke, üzenete ma is aktuális, a próféciái bizonyosan beteljesedtek illetve be fognak teljesedni, éppen ezért a Biblia hitünk és az Igehirdetéseink alapja.

 

1%

 

adószámunk:

18294334-1-05

 

Köszönjük.

Névnap

2024. július 25. Csütörtök
Kristóf, Jakab, Zsaklin

 
A Nap kel 04:23-kor,
nyugszik 19:30-kor.

Holnap
Anna, Anikó
napja lesz.

Facebook

Oldalainkat 4 vendég és 0 tag böngészi